Sprej MAGNEZIJUM ULJE

450 rsd

kategorije-magnezijum-ulje

Kategorija: Oznake: , ,

SPREJ ZA MASAŽU

Magnezijum ulje treba da Vam nadoknadi nedostatak magnezijuma u organizmu. Magnezijuma je sve manje u hrani zbog savremenog načina proizvodnje.

Magnezijum ulje je rastvor Magnezijum-hlorida namenjen za utrljavanje i apsorpciju preko kože. To je bezbedan način za snabdevanje ćelija magnezijumom jer je oralno unošenje manje pogodno zbog laksantnog delovanja.

Magnezijum je neophodan za pravilan metabolizam ćelija, za većinu enzimskih reakcija i stvaranje ćelijske energije.

Neophodan je za normalan rad kardio-vaskularnog i nervnog sistema. Poboljšava cirkulaciju krvi, koncentraciju i pamćenje, gustinu kostiju, rad štitne žlezde, smanju-je rizik od osteoporoze.

U nedostatku magnezijuma u organizmu dolazi do povišenja nivoa kalcijuma, koji se izvlači i z kostiju, čime se smanjuje njihova gustina. Povišeni kalcijum se taloži u zglobove, bubrege, dojke i ostale unutrašnje organe, izazivajući niz teških oboljenja. Spolja uneti magnezijum rastvara nagomilane kalcifikate, vraća kalcijum u kosti i sprečava nastanak bolesti. Ublažava reumatske tegobe. Ima relaksirajuće dejstvo na nervni sistem, pomaže kod nesanice, nervoze i napetosti u PMS-u i bolnih dojki.

Smirujuće deluje na drhtavicu i grčeve u mišićima.
Magnezijum je mineral podmlađivanja, povećava hidrataciju ćelija kože, deluje protivupalno kod akni, ekcema, psorijaze.

Način upotrebe:

Naprskajte ulje na pojedine delove tela: butine, stomak. bolne zglobove, mišiće, ruke. Utrljajte ulje i ostavite 30 minuta da koža upije. Možete nanositi i na lice i potiljak. Može se raditi masaža celog tela i ostaviti tako aplikovano ulje na koži bar 30 minuta i nakon toga se istuširati samo vodom. Najjednostavniji način je utrljavanje ulja pod pazuh, čime ćete se rešiti i neprijatnih mirisa. Svakodnevnom upotrebom magnezijum se u ćelijama obnavlja za 4 – 6 nedelja. Prva 2 – 3 meseca preporučuje se svakodnevna aplikacija. Nakon 3 meseca, preporučuje se nekoliko puta nedeljno.

Napomena:

Izbegavajte kontakt sa očima, sluzokožom i ranama. Ako osetite peckanje isperite običnom vodom. Nemojte nanositi preko krema i losiona, jer tako smanjujete apsorpciju Magnezijum ulja.

Količina

100ml

Scroll to Top